Het wordt steeds moeilijker...

Bijgewerkt: 22 okt 2020


Na de zoveelste week in een intelligente lockdown, beginnen sommige dingen steeds moeilijker te worden.

Ik kom, behalve om boodschappen te doen of om even een klein ommetje te maken, niet verder dan ons huis of ons schip (we zijn ook nog binnenvaartschippers). Onze ouders vallen in de risicogroep, waardoor we hen niet bezoeken, maar voornamelijk spreken via de telefoon en videobellen. Van tevoren dacht ik: hoe moeilijk kan dit nu zijn? We hebben internet en een telefoon, we kunnen skypen, bellen, mailen, appen, facetimen, maar naarmate er steeds weer een week voorbij ging, begon ik het steeds moeilijker te vinden.

Schippers zijn wel wat gewend Als schippers zijn we het wel gewend om onze ouders wat langer te missen, dan de meeste mensen, die aan de wal wonen en werken. Ze wonen allemaal in Rotterdam, en met het schip komen we daar niet heel vaak. Als we niet aan boord zijn, zijn we meestal thuis, en thuis is in Friesland, dus ook niet naast de deur. We waren van plan om met Pasen even naar Rotterdam te rijden en iedereen van een afstand te bezoeken, maar onze hond werd ziek, waardoor we hem niet alleen wilden laten. Normaal gaat de hond ook mee op visite, maar nu we niet naar binnen mogen, had het geen nut om hem mee te nemen. En een zieke hond in de auto heen en weer rijden voor meerdere uren, was natuurlijk al helemaal geen optie. Dus moesten we ons voordeurbezoek even uitstellen. Maar we hadden mazzel! We moesten plotseling naar Rotterdam om te laden en we hadden eventjes vrij. Mijn ouders wonen aan het water, en daar kunnen we in de buurt aanleggen met ons schip. Daar konden we mooi lopend naartoe. Zodra we die avond vast hadden gemaakt, zijn we meteen even naar ze toe gegaan. De volgende ochtend zijn we naar mijn schoonouders gegaan. Natuurlijk nam ik mijn fotocamera mee, want in deze tijd leg ik van alles vast voor mijn kinderen later.Hoe lang moet dit nog zo doorgaan?


Een handkus van oma op afstand vanuit de deuropening, opa die een touw laat zakken vanaf het balkon met een paascadeautje voor de kids, het voelt gewoon niet goed en niet fijn. Al ben ik heel blij dat we iedereen weer gezien en gesproken hebben 'in het echt'. Aan de ene kant denk ik: Hoe lang moet dit nog zo doorgaan? Hoe leuk is het nog, als we niet meer op visite mogen, niet meer mogen knuffelen, elkaar even goed vast mogen houden, als dat nodig is, geen groepsactiviteiten mogen doen of af en toe uit eten kunnen gaan? Maar als we de maatregelen versoepelen, ben ik weer bang, dat ik het virus met me meedraag en dit misschien wel overdraag aan mijn (schoon)ouders, die er ernstig ziek van kunnen worden of erger. Het blijft ontzettend moeilijk en we proberen het zo goed en kwaad als het kan vol te houden allemaal.


Mijn fotoshoots


Wat mijn fotoshoots betreft, zal ik nog steeds geen fotoshoots doen, zoals deze vermeld staan op mijn website, omdat ik voor mijn gevoel dan niet de ervaring kan bieden, die ik zou willen bieden. Het is wel toegestaan om als fotograaf in de buitenlucht een gezin of koppel op afstand te fotograferen, maar ik kom vaak ook dichterbij tijdens mijn shoots, doe soms mee met spelletjes, heb kleinigheidjes voor de kids, die ze nu niet kunnen aannemen, dus het voelt niet goed om dan een gezinsshoot te doen. Wat ik wél voor jullie kan doen, is het doen van een voordeurshoot of een raamshoot. Dit is mogelijk in mijn woonplaats Hemelum en omstreken.

Voordeurshoot/raamshoot, hoe werkt het?

  • Ik kom naar jullie toe en zet jullie op de foto in jullie deuropening, op het balkon en/of achter het raam.

  • Tijdsduur: maximaal 15 tot 20 minuten

  • Data: Zondag 26 april, zondag 10 mei of zondag 17 mei. Eventueel komen hier nog een paar data bij op doordeweekse dagen in de meivakantie. Dit communiceer ik later nog even.

  • Kosten hiervoor bedragen € 20,-. Deze kunnen vooraf overgemaakt worden via een Tikkie.

  • Je krijgt hiervoor vier foto's in hoge resolutie, zorgvuldig door mij bewerkt. Eventueel bijbestellen van foto's is ook mogelijk.

  • Het belangrijkste: Ik blijf op afstand. We houden ons allemaal aan de RIVM-maatregelen. Ik gebruik onder andere mijn telelens, zodat ik niet dichtbij hoef te komen.

Lijkt het je leuk om dit als een herinnering vast te leggen voor later en mag ik jullie op de foto komen zetten? Stuur me dan een mailtje via danaklinge@danaklingefotografie.nl of stuur een appje naar 06-14.15.31.79 en geef een voorkeur voor een datum en tijd aan.
41 keer bekeken0 reacties

Over Mij

Mijn naam is Dana Klinge. Ik maak lichte, pure en ongedwongen foto's van jou en je gezin of geliefde, zodat jullie deze waardevolle en liefdevolle momenten samen voor altijd zullen herinneren.

Links

Volg mij op social media

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Contactgegevens

Dana Klinge Fotografie
't Leantsje 22
8584 VH Hemelum

danaklinge@danaklingefotografie.nl

KvK: 76215288

BTW: NL003060014B90

Diensten


GEZINSFOTOGRAFIE

LOVESHOOTS

Copyright © 2020 Dana Klinge Fotografie