Even wennen


We leven de laatste maanden in een rare wereld door het coronavirus.


Vorige week ging ik voor het eerst boodschappen doen met de nieuwe maatregelen. En ik moet toegeven: boodschappen doen zonder twee kids, is wel echt even fijn.

Want wat gaat dat lekker snel! Ik hoef niet de hele tijd te roepen: "Afblijven! Nee, dat hebben we niet nodig! Nee, dat hebben we al! Blijf eens bij me lopen met die kinderkarretjes, in plaats van een wedstrijdje racen door het gangpad!" Heerlijk!


Pacman Eenmaal binnen in de winkel begon mijn boodschappenavontuur. Pas nu we 1,5 meter afstand moeten houden, merk je pas, hoe vaak je in de buurt van andere klanten en vakkenvullers komt. Dat was best even wennen. Tegelijk een zak aardappels pakken, is er niet meer bij. Snel achteruit deinzen en wachten op mijn beurt. Ook bij de gangpaden was het soms even spannend. Het ene gangpad in, en oeps, daar staan een klant en een vakkenvuller! In de achteruit en maar even het volgende gangpad in, in de hoop dat het daar wel 'veilig' is. Ik kreeg flashbacks van de tijd dat ik als meisje op mijn computer Pacman aan het spelen was.


Zo zou het altijd moeten zijn


Ik moet zeggen, dat iedereen wel een stuk toleranter was met boodschappen doen. Normaal is iedereen toch vaak gehaast, word je soms half omver gelopen, kijken veel mensen best chagrijnig, maar nu leek iedereen het helemaal niet erg te vinden om even te wachten voor de ander, om uit de weg te gaan en zelfs een klein praatje te maken. Af en toe een glimlach naar elkaar, als we onhandig probeerden elkaar uit de weg te gaan, maar iedereen begreep het: we zitten allemaal in hetzelfde schuitje. Zo zou boodschappen doen altijd moeten zijn.


Respect

In de supermarkt werken de medewerkers keihard om alle producten zoveel mogelijk bijgevuld te houden voor ons. Hamsteren is écht niet nodig, er is genoeg voor iedereen. En wat te denken van al die zorgmedewerkers, die keihard hun best doen om levens te redden in deze moeilijke tijd. Alle ouders en verzorgers die noodgedwongen thuis moeten werken, maar ook hun kids les moeten geven, en alle andere beroepsgroepen, die niet thuis kunnen blijven, omdat hun werk dat niet toelaat. Respect voor jullie allemaal!!! Jullie doen het toch maar mooi met z'n allen!


Mijn fotografiewerkzaamheden staan voorlopig even on hold, en ik hoop later dit jaar weer wat leuke gezins- en loveshoots te doen in de buitenlucht en ook mijn fotostudio aan huis officieel te kunnen openen. Op zondag 7 juni staan er minishoots in de Soesterduinen op de planning, maar of deze doorgang zal kunnen vinden, is nog even de vraag. Zo niet, dan verschuiven we ook de minishoots naar een latere datum. Ik hoop dat we over een tijdje het 'normale' leven weer een beetje op kunnen pakken. Voor iedereen die dit leest: blijf veilig en gezond!


Liefs,

Dana


16 keer bekeken1 reactie

Over Mij

Mijn naam is Dana Klinge. Ik maak lichte, pure en ongedwongen foto's van jou en je gezin of geliefde, zodat jullie deze waardevolle en liefdevolle momenten samen voor altijd zullen herinneren.

Links

Volg mij op social media

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Contactgegevens

Dana Klinge Fotografie
't Leantsje 22
8584 VH Hemelum

danaklinge@danaklingefotografie.nl

KvK: 76215288

BTW: NL003060014B90

Diensten


GEZINSFOTOGRAFIE

LOVESHOOTS

Copyright © 2020 Dana Klinge Fotografie