7 tips om goed voorbereid te zijn bij jouw fotoshoot!

Help! Je hebt een fotoshoot geboekt, maar hebt eigenlijk geen idee wat jij en je gezin of geliefde moeten aantrekken voor kleding voor de fotoshoot. Welke kleuren passen er bij elkaar? Kan ik die jurk met bloemetjes wel aan? Of dat gele shirt in mijn kast?


Bij het boeken van een fotoshoot stuur ik mijn klanten voorafgaand aan de fotoshoot altijd een tipboekje toe, zodat ze goed voorbereid zijn op de fotoshoot. Hierin kunnen ze verschillende tips lezen over kleding(kleuren), make-up en accessoires. Het is altijd super leuk om te zien, dat gezinnen en liefdeskoppels moeite hebben gedaan om mooi met elkaar te matchen. Het geeft net dat beetje extra aan de foto’s en het geeft natuurlijk een heel mooi plaatje voor aan de muur 😉


Een paar van deze tips wil ik met jullie delen in deze blog. Wil je alle tips ontvangen? Vraag dan hier mijn gratis checklist aan voor de fotoshoot en je ontvangt de tips zo snel mogelijk in jouw mailbox. 1. Voel je mooi! Doe iets aan waar jij je fijn en mooi in voelt. Als jij je mooi voelt in de kleding die je aan hebt, dan zul je dit ook uitstralen tijdens de fotoshoot.


2. Zachte tinten en aardekleuren

Zachte tinten en aarde kleuren doen het altijd heel goed tijdens een fotoshoot.

Mooie pastelkleuren, maar ook wit, beige of grijs zijn heel mooi, omdat deze tinten rust uitstralen.

In mijn checklist vind je een link naar mijn Pinterestbord, waar je allemaal verschillende combinaties kunt vinden van outfits en bijpassende kleuren. Erg handig als voorbeeld!

3. Vermijd felle kleuren en grote teksten

Probeer felle en hele harde kleuren te vermijden. Ook kleding met (schreeuwende) teksten of afbeeldingen kun je beter niet aantrekken bij de fotoshoot. Deze kunnen namelijk heel afleidend zijn op de foto.

4. Kinderen als laatst

Neem de tijd en bereid je goed voor, voordat de fotoshoot begint.

Zorg ervoor dat de kleding al klaar ligt en dat je de dag zelf genoeg tijd hebt om je klaar te maken.


Kleed de kinderen als laatst aan, dan hebben ze zo min mogelijk tijd om de kleding vies te maken.

5. Extra kleding meenemen

Neem voor de kinderen een extra setje kleding mee. Mocht de kleding tijdens de shoot vies worden, dan heb je altijd nog iets anders om aan te trekken.

6. Make-up Zelfs als je normaal gesproken geen make-up draagt, is het toch mooi om dit minimaal te gebruiken. Hierdoor laat je namelijk je gezicht net iets meer spreken.

De oogmake-up mag je best wel iets extra aanzetten en met een beetje foundation en blush geef je je gezicht net iets extra’s.

Een groot deel van de make-up valt namelijk al snel weg op de foto.

7. De fotograaf

Dit is de belangrijkste tip, de fotograaf! Zoek een fotograaf uit, die bij jou/jullie past. Verschillende fotografen hebben verschillende manieren van werken en verschillende stijlen. Wil je spontane foto’s of alleen maar geposeerd? Hou je van lichte kleuren of juist van warme tinten? Wil je een shoot in een fotostudio of in de buitenlucht? Er zijn veel dingen om rekening mee te houden bij het kiezen van de juiste fotograaf. Zo maak ik bijvoorbeeld lichte, pure en ongedwongen beelden en gebruik ik hiervoor de Playful Heart- en Moment Design-techniek om deze spontane en liefdevolle momenten te laten ontstaan. Ik fotografeer graag op mooie, natuurlijke plekken, zoals het strand, de duinen, aan een meer of op mooie (open) plekken in het bos. Het liefst vroeg in de ochtend of laat in de middag/begin van de avond om zo het mooie, zachte licht in mijn foto’s te krijgen. De gezinnen en koppels die ik op de foto zet, houden net als ik van de natuur en houden niet van ongemakkelijk poseren, maar van een leuke en ongedwongen fotoshoot. Genieten van elkaar en herinneringen maken met elkaar. Wil jij de tips uit deze blog en nog veel meer tips ontvangen in jouw mailbox? Vraag de checklist voor de fotoshoot dan hier aan en je ontvangt hem zo snel mogelijk. Cadeautje

Als dank voor het downloaden van de tips voor de fotoshoot, heb ik een leuk cadeautje in de checklist voor je! Ik wens je veel plezier met alle tips en natuurlijk met jouw fotoshoot! :-)

Liefs,

Dana

7 keer bekeken

Over Mij

Mijn naam is Dana Klinge. Ik maak lichte, pure en ongedwongen foto's van jou en je gezin of geliefde, zodat jullie deze waardevolle en liefdevolle momenten samen voor altijd zullen herinneren.

Links

Volg mij op social media

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Contactgegevens

Dana Klinge Fotografie
't Leantsje 22
8584 VH Hemelum

danaklinge@danaklingefotografie.nl

KvK: 76215288

BTW: NL003060014B90

Diensten


GEZINSFOTOGRAFIE

LOVESHOOTS

Copyright © 2020 Dana Klinge Fotografie