BLOG Fotografie | DanaKlingeFotografie

Blog

Vorige week ging ik weer naar één van mijn favoriete shootlocaties, 't Mirnser Klif in Mirns. Je hebt daar veel variatie voor het maken van foto’s en dat vind ik altijd erg leuk.

Het beste tijdstip voor het maken van mijn foto’s vind ik wat vroeger in de ochtend (het liefst zo vroeg mogelijk), of laat in de middag/begin van de avond. Dan heb je zachter licht en komen mijn foto’s het beste tot z’n recht. Dit mooie stel had hun fotoshoot in de ochtend. En wat was het leuk met deze twee! Ik vind het altijd super tof als ik foto's van een fotoshoot mag delen. En dat doe ik dan ook graag. Hierbij een greep uit de foto's van deze loveshoot! :-)

Wil je meer informatie over het doen van een loveshoot? Of wil je zelf een loveshoot boeken voor jou en je geliefde? Stuur me dan een berichtje en ik help je graag verder! :-) Liefs,

Dana

21 keer bekekenSchrijf een reactie

Als klein meisje zag ik mijn vader met zijn fotocamera in de weer. Op vakanties, verjaardagen, feestdagen, maar ook gewoon zomaar, als er iets leuks of moois te fotograferen viel. Ik heb dan ook verschillende fotoalbums en een doos vol losse foto's liggen. Stuk voor stuk allemaal waardevolle herinneringen, waar ik met veel plezier en liefde op terugkijk.

Later kreeg ik zelf mijn eerste fotocamera. Een blauwe, waar nog ouderwetse fotorolletjes in moesten. Het was altijd weer spannend als we de foto's gingen ophalen in de fotowinkel en te zien of de foto's goed gelukt waren of niet. Sindsdien maak ik mijn eigen herinneringen...


Mijn eerste echte spiegelreflexcamera kocht ik in 2011, een Canon 60D. En sindsdien waren we eigenlijk onafscheidelijk. Ik nam mijn camera overal mee naartoe. Wandelingen met de hond, naar familie en vrienden, op vakantie. En nu doe ik wat mijn vader ook altijd deed: ik maak foto's van mijn twee lieve, maar o zo ondeugende zoontjes, Lloyd (2013) en Flynn (2015). Herinneringen maken voor hen, zodat ze later, net als ik nu, terug kunnen kijken op hun leven en alle mooie en leuke dingen die ze gedaan hebben.


Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd!


Dit is al jaren mijn levensmotto en hier sta ik nog steeds voor de volle 100% achter. Lol hebben in het leven is erg belangrijk. En die lol heb ik het liefst met de mensen waar ik het meest van hou: mijn familie en vrienden. Ik hou van lachen, van gezelligheid en vooral van positiviteit. Dit zie je ook terug in mijn fotoshoots: liefde en lol.


"Ik vind poseren ongemakkelijk" of "mijn kind heeft een neplach" Doordat ik zelf twee jonge kids heb, weet ik hoe lastig het is om die leuk op de foto te krijgen. Je eigen kinderen op de foto zetten, is het moeilijkste dat er is. Poseren voor de camera is voor veel mensen heel ongemakkelijk, inclusief mijzelf. Maar doordat ik spelletjes speel, vragen stel en opdrachten geef, is mijn fotoshoot iets dat gezellig, leuk en ontspannen is, waardoor je ongedwongen en liefdevolle foto's krijgt.


Ik geloof dat iedereen leuk, mooi en ongedwongen op de foto kan staan. Bij mij hoef je nooit meer ongemakkelijk te poseren, maar kunnen jullie genieten van het moment en van elkaar. Ik wil jou en je gezin of je geliefde waardevolle en liefdevolle momenten samen geven, zodat jullie deze voor altijd zullen herinneren. Ik wil dat iedereen zichzelf kan zijn, waardoor ik juist die échte lach op het gezicht van jouw kind tover, en waardoor jij achteraf zegt: "wat was dít leuk! Ik heb geen moment het gevoel gehad, dat ik aan het poseren was voor een fotoshoot!"


Nooit uitgeleerd In al die jaren dat ik fotografeer heb ik ontzettend veel geleerd. Wat ik wel wil en wat juist niet. Ik heb verschillende workshops gevolgd bij verschillende fotografen en ook online cursussen gedaan. Ik raak nooit uitgeleerd. Ik blijf mezelf ontwikkelen om zo het beste van mezelf te kunnen geven en iedereen een onvergetelijke ervaring te bezorgen. Gezinnen en liefdeskoppels op de foto zetten is wat ik het liefste doe. De liefde binnen een gezin of tussen twee mensen is het mooiste dat er is.


En over de liefde gesproken...

... ik ben sinds 2005 samen met mijn grote liefde, Martijn, die heel toevallig ook nog eens mijn buurjongen was, toen we nog in mijn geboortestad Rotterdam woonden. Nu wonen we al een aantal jaar met onze mooie kids in het prachtige Hemelum, Friesland. Van stadsmeisje verandert in dorpsmeisje :-).


Waar ik nog meer van hou Mijn favoriete vakantieplek is Texel en als je me ergens 's nachts voor wakker kan maken, dan is het kaas! Ik kan niet zonder muziek, ik heb niet echt een favoriete muziekstijl, ik vind van alles leuk. Lekker hard mee blèren, als ik alleen in de auto zit, ik hou ervan! :-) Ik ben gek op wandelen in het bos of op het strand, bordspelletjes en gezellig samenzijn met familie en vrienden, maar ook een avondje op de bank met een goed boek of Scandinavische misdaadseries kijken, vind ik heerlijk.

Tot slot


Bedankt dat je de tijd hebt genomen om deze hele blog tot aan het eind toe te lezen :-) Ik hoop dat jullie mij een beetje beter hebben leren kennen. En wie weet zie ik jou en je gezin of geliefde een keer voor mijn lens, zodat ik jullie beter kan leren kennen!

Liefs, Dana


3 keer bekekenSchrijf een reactie
23 keer bekekenSchrijf een reactie

Over Mij

Mijn naam is Dana Klinge. Ik geef gezinnen en liefdeskoppels graag een waardevolle herinnering om op terug te kunnen kijken later. 

Volg mij op social media

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Wil jij ook als eerste op de hoogte zijn van leuke acties,

tips, de nieuwste blog en nog veel meer?

Meld je dan hieronder aan voor mijn nieuwsbrief!

Links

Contactgegevens

Dana Klinge Fotografie
't Leantsje 22
8584 VH Hemelum

danaklinge@danaklingefotografie.nl
What's app: 06-14.15.31.79

KvK: 76215288

BTW: NL003060014B90

Diensten


GEZINSFOTOGRAFIE

LOVESHOOTS

Copyright © 2020 Dana Klinge Fotografie