Blog


1 februari was het weer zo ver! Ik ging op pad samen met mijn fotografiemaatje naar een workshop Moment Design van Karin Verhoog. Het was weer een hele wereldreis van Friesland naar Eindhoven, maar samen met Renate, maakte dat die paar uur in de auto erg gezellig. Onderweg nog even een pitstop gemaakt om wat te drinken en weer door.

Eenmaal aangekomen kregen we wat theorie over Moment Design en na de overheerlijke lunch gingen we op pad met een verliefd koppel voor een echte shoot. De man gaf aan het toch wel spannend te vinden, zo’n loveshoot, de vrouw vond het totaal niet spannend. Karin begon met de shoot en het was geweldig om te zien, hoe de man na een paar minuten meteen al zei: ik heb eigenlijk niet eens meer door, dat jullie met al die camera’s op ons gericht staan, zo leuk is het om op deze manier op de foto gezet te worden. En dat is precies wat ik met de Moment Designtechniek wilde leren: hoe je een koppel zo natuurlijk en spontaan mogelijk op de foto krijgt, zonder dat zij zich ongemakkelijk voelen. Vaak zie je dat ongemakkelijke toch terug in de foto’s en dat is zonde, omdat deze foto’s een waardevolle herinnering moeten zijn en mensen niet terug moeten denken aan een shoot die heel ongemakkelijk en geforceerd was. Met deze techniek heb je daar geen last meer van. Het koppel krijgt leuke opdrachtjes en vragen, waarbij ze alles om hen heen vergeten en helemaal in elkaar op kunnen gaan. Super mooi om te zien!

Ik vond het een hele leerzame workshop, we hadden een gezellig clubje dames en ook het koppel dat we op de foto mochten zetten, was ontzettend leuk. Een echte aanrader voor alle fotografen die spontane loveshoots en bruidsreportages

willen. Het was de reis naar Eindhoven meer dan waard!

17 keer bekeken1 reactie

Bijgewerkt: mrt 5

Via de bruidscursus van Jessica Jongman (overigens echt een aanrader! En nee, ik heb geen aandelen) heb ik in de besloten Facebookgroep voor cursisten, een fotografiemaatje gevonden in Renate. Niet alleen klikt het goed op fotografiegebied, maar ook op persoonlijk vlak kunnen we het heel goed met elkaar vinden. Erg fijn en ook erg leuk!


Een paar keer per jaar vind ik het leuk om nieuwe foto's van mijzelf te hebben voor op mijn website en social media kanalen. Nu zou ik daar natuurlijk een portretsessie voor kunnen boeken. Maar wat nog veel leuker is, is op pad gaan met een collega-fotografe om foto's van elkaar te maken.

Gisteren ben ik weer op pad geweest met Renate voor zo'n fotosessie, op een geweldige locatie! Helaas was het weer wel erg triest, maar dat mocht de pret niet drukken.


Niet alleen is het altijd heel erg gezellig, omdat we ondertussen echt vriendinnen zijn geworden, maar we kunnen lekker uitgebreid de tijd nemen om te kijken wat we leuk vinden en hoe we op de foto willen. Geen tijdsdruk, gewoon lekker plaatjes schieten en ondertussen kletsen en veel lol hebben. Bijkomend voordeel voor beide is dat het nog allemaal gratis is ook!


Weer heel veel mooie plaatjes rijker, ben ik tevreden naar huis gegaan. Ik kan het dan ook niet laten om meteen te beginnen met het editen van de foto's die ik zelf heb gemaakt. Ook de foto's die Renate van mij heeft gemaakt, bewerk ik zelf, zodat ze helemaal bij mijn eigen lichte stijl aansluiten. Nog even geduld, binnenkort zet ik wat foto's op de website, Facebook en Instagram!


11 keer bekekenSchrijf een reactie

Bijgewerkt: jan 4


Jeetje, wat is 2019 weer veel te snel voorbij gegaan! Een jaar met vreugde, verdriet, gezelligheid, humor, liefde. Ook het jaar waarin ik mij besloot in te schrijven bij de Kamer van Koophandel, omdat ik steeds professioneler aan de gang ging met mijn fotografie. Ik heb ondertussen wel door, dat fotograaf zijn, veel meer inhoud dan een beetje foto's maken. Eigenlijk ben je het grootste deel van je tijd zelfs niet bezig met het fotograferen! Huisstijl creëren, brochures, website, social media, het bewerken van de fotoshoots, e-mailmarketing, adverteren, boekhouding, tipboekjes, en zoveel mogelijk informatie absorberen om dit alles zo goed en vlot mogelijk te laten verlopen. Elke dag ben ik er druk mee. En dat naast mijn fulltime baan in de binnenvaart en het hebben van twee lieve, mooie kids van 4 en 6. Dit jaar heb ik ook verschillende workshops gevolgd bij andere fotografen en veel leuke shoots gedaan. Wat heb ik in een jaar tijd veel geleerd. De meest leerzame workshop was toch wel de Playful Heart-workshop van Karin Verhoog. Wat een ontzettend leuke methode om gezinnen op een speelse en ongedwongen manier voor de camera te krijgen. Door deze workshop ben ik er echt achter gekomen, dat ik gezinsfotografie toch wel het allerleukst vind om te doen. En dan het liefst op een mooie buitenlocatie, zoals de duinen of zandvlaktes, heerlijk vind ik het! Ik hoop er in 2020 heel veel te mogen doen! Bij deze wil ik jullie allemaal een ontzettend fijn, gezellig, humorvol, creatief, gezond en liefdevol 2020 toewensen!


10 keer bekekenSchrijf een reactie

Over Mij

Mijn naam is Dana Klinge. Ik geef gezinnen, stellen en bruidsparen graag een waardevolle herinnering om op terug te kunnen kijken later. 

Volg mij op social media

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Wil jij ook als eerste op de hoogte zijn van leuke acties,

tips, de nieuwste blog en nog veel meer?

Meld je dan hieronder aan voor mijn nieuwsbrief!

Links

Contactgegevens

Dana Klinge Fotografie
't Leantsje 22
8584 VH Hemelum

danaklinge@danaklingefotografie.nl
What's app: 06-14.15.31.79

KvK: 76215288

BTW: NL003060014B90

Copyright © 2019 Dana Klinge Fotografie