Blog

Help! Je hebt een fotoshoot geboekt, maar hebt eigenlijk geen idee wat jij en je gezin of geliefde moeten aantrekken voor kleding voor de fotoshoot. Welke kleuren passen er bij elkaar? Kan ik die jurk met bloemetjes wel aan? Of dat gele shirt in mijn kast?


Bij het boeken van een fotoshoot stuur ik mijn klanten voorafgaand aan de fotoshoot altijd een tipboekje toe, zodat ze goed voorbereid zijn op de fotoshoot. Hierin kunnen ze verschillende tips lezen over kleding(kleuren), make-up en accessoires. Het is altijd super leuk om te zien, dat gezinnen en liefdeskoppels moeite hebben gedaan om mooi met elkaar te matchen. Het geeft net dat beetje extra aan de foto’s en het geeft natuurlijk een heel mooi plaatje voor aan de muur 😉


Een paar van deze tips wil ik met jullie delen in deze blog. Wil je alle tips ontvangen? Vraag dan hier mijn gratis checklist aan voor de fotoshoot en je ontvangt de tips zo snel mogelijk in jouw mailbox. 1. Voel je mooi! Doe iets aan waar jij je fijn en mooi in voelt. Als jij je mooi voelt in de kleding die je aan hebt, dan zul je dit ook uitstralen tijdens de fotoshoot.


2. Zachte tinten en aardekleuren

Zachte tinten en aarde kleuren doen het altijd heel goed tijdens een fotoshoot.

Mooie pastelkleuren, maar ook wit, beige of grijs zijn heel mooi, omdat deze tinten rust uitstralen.

In mijn checklist vind je een link naar mijn Pinterestbord, waar je allemaal verschillende combinaties kunt vinden van outfits en bijpassende kleuren. Erg handig als voorbeeld!

3. Vermijd felle kleuren en grote teksten

Probeer felle en hele harde kleuren te vermijden. Ook kleding met (schreeuwende) teksten of afbeeldingen kun je beter niet aantrekken bij de fotoshoot. Deze kunnen namelijk heel afleidend zijn op de foto.

4. Kinderen als laatst

Neem de tijd en bereid je goed voor, voordat de fotoshoot begint.

Zorg ervoor dat de kleding al klaar ligt en dat je de dag zelf genoeg tijd hebt om je klaar te maken.


Kleed de kinderen als laatst aan, dan hebben ze zo min mogelijk tijd om de kleding vies te maken.

5. Extra kleding meenemen

Neem voor de kinderen een extra setje kleding mee. Mocht de kleding tijdens de shoot vies worden, dan heb je altijd nog iets anders om aan te trekken.

6. Make-up Zelfs als je normaal gesproken geen make-up draagt, is het toch mooi om dit minimaal te gebruiken. Hierdoor laat je namelijk je gezicht net iets meer spreken.

De oogmake-up mag je best wel iets extra aanzetten en met een beetje foundation en blush geef je je gezicht net iets extra’s.

Een groot deel van de make-up valt namelijk al snel weg op de foto.

7. De fotograaf

Dit is de belangrijkste tip, de fotograaf! Zoek een fotograaf uit, die bij jou/jullie past. Verschillende fotografen hebben verschillende manieren van werken en verschillende stijlen. Wil je spontane foto’s of alleen maar geposeerd? Hou je van lichte kleuren of juist van warme tinten? Wil je een shoot in een fotostudio of in de buitenlucht? Er zijn veel dingen om rekening mee te houden bij het kiezen van de juiste fotograaf. Zo maak ik bijvoorbeeld lichte, pure en ongedwongen beelden en gebruik ik hiervoor de Playful Heart- en Moment Design-techniek om deze spontane en liefdevolle momenten te laten ontstaan. Ik fotografeer graag op mooie, natuurlijke plekken, zoals het strand, de duinen, aan een meer of op mooie (open) plekken in het bos. Het liefst vroeg in de ochtend of laat in de middag/begin van de avond om zo het mooie, zachte licht in mijn foto’s te krijgen. De gezinnen en koppels die ik op de foto zet, houden net als ik van de natuur en houden niet van ongemakkelijk poseren, maar van een leuke en ongedwongen fotoshoot. Genieten van elkaar en herinneringen maken met elkaar. Wil jij de tips uit deze blog en nog veel meer tips ontvangen in jouw mailbox? Vraag de checklist voor de fotoshoot dan hier aan en je ontvangt hem zo snel mogelijk. Cadeautje

Als dank voor het downloaden van de tips voor de fotoshoot, heb ik een leuk cadeautje in de checklist voor je! Ik wens je veel plezier met alle tips en natuurlijk met jouw fotoshoot! :-)

Liefs,

Dana

11 keer bekeken0 reacties

Ik mocht nogmaals naar de Soesterduinen, en wat word ik daar toch ontzettend blij van! Heel veel zand, prachtige bomen, zoveel ruimte, heerlijk! De perfecte locatie voor een fotoshoot vind ik toch wel plekken met zand, water, duinen of mooie open of lichtere plekken in het bos. Het zorgt voor een rustige achtergrond, waardoor mijn fotografiestijl goed tot zijn recht komt. Tips voor de fotoshoot


Voor de fotoshoot stuur ik altijd een tipboekje naar het gezin of het koppel dat ik ga fotograferen. Hierin staan verschillende tips, waaronder kledingtips. Ik help je graag met advies over kleding en kleuren die mooi bij elkaar passen. Zo heb ik bijvoorbeeld op Pinterest een bord aangemaakt, waar je kunt kijken naar voorbeelden van kleuren die matchen met elkaar. Ook krijg ik vaak appjes voorafgaand aan de fotoshoot van mijn klanten, die dan wat foto’s doorsturen van de kleding die ze van plan zijn te dragen, met de vraag of dit geschikt is. Heel erg leuk, vind ik dat, want ik denk graag mee om tot een zo mooi mogelijk resultaat te komen. Het koppel dat ik mocht fotograferen, heb ik vorig jaar ook op de foto gezet. En ze zagen er weer super uit! Prachtige lichte tinten, het gaf echt een droomplaatje in de Soesterduinen. Geweldig als alles zo mooi samenkomt!

Bekijk hieronder een paar van de foto’s die ik heb gemaakt van dit mooie stel!
15 keer bekeken0 reacties

Bijgewerkt: 22 okt 2020

Vorige week mocht ik een heel bijzonder stel vastleggen tijdens een loveshoot in de Soesterduinen. Voor mij is dit het allerliefste en allermooiste stel ooit! Ik mocht namelijk mijn lieve papa en mama op de foto zetten! 45 jaar getrouwd

Dit jaar zijn mijn ouders 45 jaar getrouwd. Normaal gesproken zouden we dit met de familie gevierd hebben. We zouden lekker uit eten gaan. Maar helaas, we weten allemaal wat er toen gebeurde… Corona gooide roet in het eten. En dus werd hun trouwdag dit jaar niet gevierd. Eerste loveshoot Nu ik alweer een tijdje mag fotograferen, zij het met 1,5 meter afstand en zonder gezondheidsklachten, vond ik het dan ook erg leuk om mijn ouders samen op de foto te zetten tijdens een loveshoot. Ze hadden samen nog nooit een loveshoot gedaan, dus dart werd hoog tijd! 😊 Soesterduinen Omdat ikzelf in Friesland woon, worden de meeste fotoshoots ook daar in de buurt geboekt. Maar het was mijn wens om een keer een fotoshoot te mogen doen in de Soesterduinen in Soest. We hebben daar jaren terug gewandeld, en wat vond ik dat een mooie omgeving! Mijn ouders vinden de Soesterduinen ook een mooie plek en dus besloten we de fotoshoot daar te gaan doen. Ongemakkelijk?

Ik wist niet goed wat ik kon verwachten. Want het is toch wel anders om je ouders op de foto te zetten, dan mensen die je niet of niet goed kent. Zouden ze het ongemakkelijk vinden? Zou ik het zelf ongemakkelijk vinden? Maar het was vooral heel erg leuk! Natuurlijk was het in het begin even wennen voor mijn ouders. Vooral mijn vader gaat dan gekke bekken trekken of grappige dingen roepen, maar ook dat leverde dan weer hele leuke foto’s op, doordat ze daarna in een deuk lagen samen. Zie de fotogalerij hieronder voor de foto’s van hun loveshoot in de Soesterduinen.

Niet alleen voor jonge stellen

Het was een hele leuke en gezellige fotoshoot met ongedwongen, spontane en romantische foto’s. Een loveshoot is dus niet alleen leuk voor jonge koppels, maar is ook erg leuk als je al veel langer samen bent. Hoe mooi is het om jullie liefde voor elkaar zo te kunnen laten vereeuwigen? Of om een loveshoot cadeau te doen aan je ouders, als ze, net als mijn ouders bijvoorbeeld, hun 45e trouwdag vieren. Ik ben in ieder geval erg blij met deze foto's van mijn ouders samen en ga er zeker eentje laten afdrukken om bij ons thuis aan de muur te hangen :-) Wil je meer informatie over het doen van een loveshoot? Vraag dan hier de informatiegids aan, geheel gratis en vrijblijvend.

45 keer bekeken0 reacties

Over Mij

Mijn naam is Dana Klinge. Ik maak lichte, pure en ongedwongen foto's van jou en je gezin, newborn of geliefde, zodat jullie deze waardevolle en liefdevolle momenten samen voor altijd zullen herinneren.

Links

Volg mij op social media

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Contactgegevens

Dana Klinge Fotografie
't Leantsje 22
8584 VH Hemelum

danaklinge@danaklingefotografie.nl

KvK: 76215288

BTW: NL003060014B90

Copyright © 2020 Dana Klinge Fotografie