FAQ

Hier kun je het antwoord vinden op de meest gestelde vragen. Staat het antwoord op jouw vraag hier niet tussen? Stuur me dan gerust een mailtje of vul het contactformulier in op mijn website. Dan help ik je zo snel mogelijk verder. 

Wanneer boek ik mijn fotoshoot? 
Ik werk op dit moment alleen op zon- en feestdagen, wat betekent dat ik niet heel veel plek heb. Boek dus ruim op tijd, als je zeker wilt zijn van een plekje in mijn agenda!

 

Hoe boek ik een fotoshoot? 
Je kunt een fotoshoot boeken door mij een mailtje te sturen of het contactformulier in te vullen op deze website.

 

Waar vinden de fotoshoots plaats? 
Ik fotografeer het liefst op mooie, natuurlijke locaties, zoals het strand, de duinen, zandvlaktes, lichte, open plekken in het bos of aan een meer. Zo komen mijn foto's het beste tot zijn recht. Ik denk graag mee over een geschikte locatie. 

 

Op welk tijdstip kan ik het beste een fotoshoot boeken?
Vooral in de lente en zomer is het verstandig om de fotoshoot vroeg in de ochtend te plannen of laat in de middag/begin van de avond. De zon staat dan minder hoog aan de lucht en schijnt nog minder fel, waardoor het licht zachter is. Hoe vroeger in de ochtend, hoe beter, dus als je het geen probleem vindt om vroeg op te staan, zou ik dit zeker aanraden! 

Wat voor kleuren kleding moeten we aan bij de fotoshoot?
Lichte kleuren, zoals pastel- en aardetinten passen heel mooi bij mijn stijl. Deze kleuren kun je heel mooi met elkaar combineren. Felle kleuren, donkere kleuren en kleding met drukke, grote teksten zou ik vermijden. Deze zijn erg afleidend op de foto en dat is zonde van het eindresultaat. 
Een klein patroontje is wel erg leuk, zoals een stipje, streepje of bloemetje. Zorg er alleen wel voor dat je dit niet allemaal draagt, omdat het dan juist weer een druk geheel wordt op de foto. 
Ben je niet zeker van de kleuren die jullie hebben? Dan denk ik natuurlijk graag mee. Ik krijg vaak appjes van klanten, die foto's van hun kleding sturen, zodat ik mijn advies kan geven over wat wel en wat niet mooi op de foto staat.
Wil je nu meer tips hebben voor de fotoshoot? Vraag dan mijn gratis checklist aan. Hierin geef ik je allerlei tips die je helpen om goed voorbereid te zijn op het doen van een fotoshoot.

Bewerkingsstijl
Ik bewerk al mijn foto's in de voor mij bekende lichte, romantische stijl, zoals deze te zien is op mijn website en social media. Ik doe geen bewerkingen in een andere stijl, omdat ik dan niet achter mijn werk sta. Wil je dus de bewerking in een andere stijl? Dan raad ik je aan om naar een fotograaf te zoeken, die bij jouw wensen aanlsuit.

Familieshoots

Op dit moment doe ik alleen gezinsshoots en loveshoots. Familieshoots doe ik  in verband met de coronamaatregelen niet, omdat er bij de gezinnen onderling 1,5 meter afstand moet worden gehouden. Ik riskeer een hoge boete, als ik deze foto's toch zou maken. Daarnaast vind ik jullie en mijn gezond te belangrijk om dat risico te nemen. Ik hoop dat iedereen dat kan begrijpen.

Hoe krijg ik mijn fotobestanden?
Fotobestanden worden digitaal aangeleverd in een online fotogalerij. De bestanden worden eerst in lage resolutie verstuurd met mijn watermerk erdoorheen. Jullie kiezen dan het aantal fotobestanden uit, behorend bij jullie uitgekozen pakket. Deze stuur ik, na betaling van de volledige factuur, in hoge resolutie naar je op, zonder mijn watermerk en in een nieuwe online galerij. Vanuit deze galerij kunnen jullie de foto's ook downloaden. 

Fotoproducten
Ik bied verschillende fotoproducten aan, waaronder fotoafdrukken, canvas, fotoalbums of een USB-stick. Wil je meer informatie over de prijzen hiervan? Vraag dan naar mijn prijslijst. 

Betaling

Zodra je de fotoshoot hebt geboekt, stuur ik je de bevestiging met Algemene Voorwaarden. Als je hiermee akkoord bent gegaan, verzend ik de factuur. Deze dient betaald te worden binnen twee weken of uiterlijk twee dagen voorafgaand aan de fotoshoot. De betaling van de factuur zorgt ervoor dat ik de fotoshoot definitief in mijn agenda inplan. Geen betaling, betekent geen fotoshoot. 

Reiskosten

Binnen 20 kilometer rondom mijn woonplaats Hemelum zijn de reiskosten inbegrepen. Daarbuiten kost het € 0.19 cent per gereden kilometer. Het aantal kilometers wordt berekend met Google, via de snelste route. 
Rekenvoorbeeld: Hemelum - Appelscha (Kale Duinen) - Hemelum = 89.8+89.8 kilometer = 179.60 kilometer in totaal x € 0.19 = € 34,12 aan reiskosten. 

Wat als het slecht weer is?
Als het regent, onweert, stormt of hagelt wordt de fotoshoot kosteloos verzet naar een latere datum. Geen probleem!

Over Mij

Mijn naam is Dana Klinge. Ik maak lichte, pure en ongedwongen foto's van jou en je gezin of geliefde, zodat jullie deze waardevolle en liefdevolle momenten samen voor altijd zullen herinneren.

Links

Volg mij op social media

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Contactgegevens

Dana Klinge Fotografie
't Leantsje 22
8584 VH Hemelum

danaklinge@danaklingefotografie.nl

KvK: 76215288

BTW: NL003060014B90

Diensten


GEZINSFOTOGRAFIE

LOVESHOOTS

Copyright © 2020 Dana Klinge Fotografie